Hypnobirthing, geboorte als spiegel, babymassage.

Ervaar meer verbinding met jezelf, elkaar en tussen jou en je kindje. Geniet en leef in vrijheid en verbindingBlog: Babymassage


Wat kun je doen om je kindje een zachte en liefdevolle start te geven?
Je kindje te ondersteunen en helen na een traumatische geboorte?

Babymassage! Ik raad het iedere ouder aan om hun kindje te masseren want het doet ongelooflijk veel. Negen maanden in de baarmoeder, de geboorte reis en dan de fysieke kennismaking tussen ouder en kind. Wat natuurlijk wennen is voor de ouder, maar ook voor de baby. Het kindje zoekt contact en uit zijn gevoelens door lichaamstaal. Babymassage leert je deze lichaamstaal verstaan en respons te geven op de ‘uitreiking’ van je kindje. Het versterkt de band (hechting), geeft je als ouder meer zelfvertrouwen, je leert je kindje sneller kennen en gaat intuïtief aanvoelen wat hun behoefte is en wat goed is voor hem of haar. Het geeft heling na een traumatische bevalling. Het helpt de verbinding aansterken of herstellen tussen moeder en kind. 


Naast de bovenstaande effecten op de band tussen ouder en kind en persoonlijke en emotionele ontwikkeling, geeft het ook fysiologische voordelen:


* het ontspant de baby

* bevordert slaap, groei en de spijsvertering

* versterkt het immuunsysteem

* doorbloeding en ontslakking van weefsel

* ademhaling

* ontwikkeling van de tastzin, hersenen, spieren en skelet

* hormonale balans 


Bovendien is het heerlijk om tijd en ruimte te nemen voor jezelf en je kindje en je liefde te laten stromen, want geloof me, babymassage is geven en nemen.

Het belangrijkste is dat je het kindje laat voelen; je bent goed zoals je bent!

Niets is belangrijker voor emotionele, lichamelijke en intellectuele ontwikkeling dan een warme knuffel of liefdevolle aanraking. Zoals Dr. Frederick Leboyer heel mooi zegt ‘liefdevolle aanraking is even onontbeerlijk als zuurstof en voedsel’.


Ik zelf geef de cursus babymassage individueel en op maat aan ouder en baby. Hierdoor kan ik alle aandacht geven aan ouder en kind en is er alle ruimte om in gesprek te gaan over de conceptie, zwangerschap & bevalling. Op deze manier kan ik bijdragen aan (eventueel) trauma verwerking en toekomstige ontwikkeling van je kindje. Ik kan specifieke informatie met je uitwisselen over een bepaald thema dat speelt en je voorzien van tips en informeren over verschillende natuurlijke/ geneeskrachtige hulpmiddelen voor het ondersteunen van je kindje als dat van toepassing is.

En uiteraard leer ik je de massage handelingen zodat jij daarmee je kindje kunt masseren zoals het goed voelt voor jullie.


Voor alle vrouwen die nu een kindje dragen of nog een kinderwens hebben, geef ik je alvast de volgende tips;

  • Verdiep je in het geboorteproces en complicaties die zich kunnen voordoen (en laat deze daarna weer los), maak een geboortewens (ook wel geboorteplan genoemd) en geef daarin duidelijk je grenzen aan en wat je wel wilt.
  • Volg een partner cursus ter voorbereiding op de bevalling, zodat je een zo ontspannen mogelijke bevalling kunt ervaren en jullie als team samen werken aan de geboorte van jullie kindje.
  • Neem eventueel een Doula. Die kan jou en je partner ondersteunen voor en tijdens de bevalling.
  • Verdiep je in natuurlijke middelen (bv tincturen) die je kunnen ondersteunen in het geboorteproces (die niet schadelijk zijn voor jou en je kindje)
  • Sluit je aan bij een homeopaat waar je voorafgaande aan de geboorte je geboorte wens mee bespreekt. En die jou op afstand kan ondersteunen met natuurlijke middelen voor de vooruitgang, bij de bevalling en in geval van complicaties. Ook zeker voor nazorg, mochten er medische middelen en ingrepen hebben plaatsgevonden.


Ben je nog niet bekend met wat een Doula of een homeopaat doet, zoek het eens op. Het is zeer waardevol om deze twee aan je zijde te hebben!


Meer lezen over een partner cursus voor de bevalling? Neem een kijkje op mijn pagina  Hypnobirthing.


Lieve groet,


Esmé

Loulou